Spring naar inhoud

Harde schijf vervangen

Het kan noodzaak zijn om uw harde schijf te vervangen in uw laptop of desktop. In veel gevallen is dit zo als u bijvoorbeeld de melding krijgt: "Geen boot media beschikbaar". Bij deze melding is of uw harde schijf gecrasht of windows is corrupt.

Het kan ook zijn dat u vind dat uw laptop of pc erg traag aan het worden is. Dit kan natuurlijk komen door "vervuiling" op uw pc. Het kan ook zo zijn dat de harde schijf door slijtage gewoon trager aan het worden is.

In deze gevallen kunt u uw harde schijf uiteraard laten vervangen door een nieuwe harde schijf. U heeft in dat geval de keuze tussen:

  • Standaard HDD - normale hdd met draaischijf.
  • Hybride HDD - combinatie van een normale hdd en ssd.
  • Solid State Drive - 10 keer zo snel als een normale hdd.

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u adviseren welke harde schijf het beste bij u past.

Naast de keuze voor het soort schijf kunnen wij u adviseren over de grote van de nieuwe harde schijf. Op dit moment is de trend om kleine snelle harde schijven te gebruiken. Aangezien de mogelijkheid er is om data op te slaan in de cloud door gebruik te maken van Google Drive en bijvoorbeeld One Drive.

Ben ik mijn data kwijt?

Een veelgehoorde vraag na het crashen van een harde schijf is of de data die op de harde schijf stond verloren gegaan is. In principe gaat data op de hdd nooit verloren en slagen wij in 90% van de gevallen om uw data (foto's en afbeeldingen) weer terug te halen en deze over te zetten op uw nieuwe harde schijf.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen door te bellen met 0344846237 of te mailen met info@nerd-ict.nl. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.