Spring naar inhoud

Data vernietiging

Wist u dat de data op uw harde schijf als deze niet op de juiste manier vernietigd wordt bijna altijd terug te halen is. Door middel van internetbankieren is uw rekeningnummer opgeslagen op uw harde schijf. Maar ook als u heeft ingelogd bij de belastingdienst is uw sofinummer opgeslagen en uw burgerservicenummer. Daarnaast staan al uw wachtwoorden opgeslagen op uw PC of laptop. U kunt ook denken aan al uw belangrijke documenten en afbeeldingen.

Het maakt niets uit of de schijf geformatteerd is of niet. Of dat u uw belangrijke bestanden heeft gedelete en uit de prullenbak gehaald. Er is software beschikbaar om al uw gegevens terug te halen.

Dit betekend dat als u uw oude PC of laptop te koop aanbiedt op marktplaats, u erg kwetsbaar wordt voor identiteitsfraude of dat uw gegevens gebruikt worden om bijvoorbeeld goederen te bestellen op het internet. U neemt dan ook een onnodig groot risico.

Als u uw oude PC of laptop inlevert bij een milieustraat dan wordt uw PC of laptop gestript en de losse onderdelen worden per KG te koop aangeboden. Ook dan liggen uw persoonlijke gegevens op straat.

Data-vernietigen
Data-vernietigen

U kunt dit voorkomen door uw oude PC of laptop in te leveren bij Nerd-ICT aan de weerstraat 22 te Tiel. Wij zorgen voor een correcte vernietiging van uw data. Ook als u uw PC of laptop te koop aan gaat bieden op marktplaats, dan kunnen wij zorgen voor een correcte vernietiging van uw data en voor de herinstallatie van uw PC of laptop.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nerd-ICT door te bellen met 0344846237 of te mailen met info@nerd-ict.nl